Waarvoor zoek jij acupunctuur Utrecht?

Wist je dat acupunctuur bij de meest uiteenlopende klachten een oplossing kan bieden? Dit is ook de reden waarom sommige klachten bij bijvoorbeeld acupunctuur Utrecht wel opgelost kunnen worden, maar niet wetenschappelijk aangetoond kunnen worden. Als je wilt stoppen met roken, hoe kan het dan dat dit met nicotinepleisters of kauwgom een uitdaging van maanden of soms jaren is, terwijl sommige mensen met acupunctuur er in een paar behandelingen vanaf zijn? Hoe kan het dat afvallen met een dieet en veel sport soms minder effect heeft dan een acupunctuurbehandeling? Dit artikel gaat dieper in op wat acupunctuur bij jou kan doen.

Acupunctuur Utrecht voor lichaam en geest

Het is belangrijk om te beseffen dat acupunctuur lichaam en geest als tweedelige eenheid ziet. Twee kanten van dezelfde munt, zou je kunnen zeggen. En wanneer je een lichamelijk probleem wilt oplossen, dat schuilt de oplossing vaak in beide kanten aanpakken. Neem als voorbeeld afvallen of stoppen met roken. Beide zijn processen in je lichaam, de één heeft te maken met een honger gevoel, energietekort of voedingsstoffen binnenkrijgen en de andere met de stof nicotine waar je lichaam om vraagt. Toch is het geen noodzakelijke vraag van je lichaam, niet iedereen heeft namelijk overgewicht of rookt sigaretten. Er zit ook een geestelijke verslaving aan. De behoefte aan eten of een sigaret is echter geen verzinsel die jij jezelf aangepraat hebt, het is een daadwerkelijke reactie van je geest op de vraag van jouw lichaam. Bij acupunctuur Utrecht wordt er holistisch gekeken hoe de vraag geremd kan worden terwijl je lichaam krijgt wat hij wil: energie om zich goed te voelen!

Meridianen verbinden ieder orgaan

Een acupuncturist voor acupunctuur Utrecht zal je kunnen vertellen welke organen met welke meridianen verbonden zijn. Een naald plaatsen in een meridiaan, zal de energie toevoer en daarmee de beschikbare voedingsstoffen voor dat orgaan beïnvloeden. Als je weer kijkt naar stoppen met roken, hoe makkelijk zou dit zijn als je geen behoefte meer hebt aan een sigaret? En minder eten is makkelijk als je niet dat knagende hongergevoel hebt. Hier ligt de kracht van acupunctuur. Het kunnen beïnvloeden van onzichtbare processen in je lichaam die wel degelijk van invloed zijn op hoe jij je voelt.

Van pijn verhelpen tot een zwangerschap mogelijk maken

Voor vrijwel iedere geestelijke of lichamelijke klacht bestaat er een acupunctuur behandeling. Wanneer je kampt met klachten, ga dan eens in gesprek voor acupunctuur in Utrecht of in jouw eigen woonplaats. Ook wanneer je iets graag wilt, of denkt dat je je lekkerder zou kunnen voelen, is een intakegesprek bij een behandelaar voor acupunctuur Utrecht een goed idee. Dit kan zijn om chronische pijn te verlichten of te verhelpen of omdat je een kindje wilt krijgen, maar het niet lukt om zwanger te worden. Als het op acupunctuur aankomt, dan zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Waarbij de reguliere geneeskunde je als uitbehandeld bestempelt, kan acupunctuur in een paar behandelingen eindelijk uitkomst bieden. Dit proberen is sowieso de moeite waard.

Specialist zoeken acupunctuur Utrecht

De naald op de juiste plaats kunnen zetten, is belangrijk en hoewel je van iedere acupuncturist mag verwachten dat hij het lichaam goed kent, kan ervaring hierin een streepje voor geven. Vraag aan een acupuncturist welke ervaring hij heeft en overleg of dit past bij jouw klacht. Voel je vrij om te vragen naar resultaten bij andere mensen. Ook al woon je misschien in Maastricht, als een specialist voor acupunctuur Utrecht jou kan helpen, is het de rit altijd waard.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *