Heerlijk gerecht met parelgort

Ben je op zoek naar nieuwe, frisse en heerlijke recepten? Soms heb je het idee dat je elke week hetzelfde gerecht bereidt en is het dus hoog tijd om weer eens iets nieuws te proberen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer omtrent alle ingrediënten, recepten en gerechten. Kruiden zijn in ieder geval van groot belang om een gerecht smaak te geven. Indien je een gerecht wilt maken met de kruid parelgort, zal je verrast worden door de gerechten die je hiermee kunt maken. Ben jij benieuwd naar deze gerechten? Lees dan snel verder.

Frisse risotto met Parelgort

Met parelgort kan je lekkere en verrassende gerechten maken. Zo is er een recept voor het gerecht risotto. De ingrediënten van dit gerecht zijn: Parmezaanse kaas, venkelknol, peper en zout (voor de smaak), groentebouillon, veldsla, pompoen, ui, chilivlokjes, boter, vinaigrette, kokend water en natuurlijk parelgort. Het gerecht is gemakkelijk te bereiden. Allereerst breng je de bouillon aan de kook.

Vervolgens schil en snij je de pompoen in stukken. De venkel mag, evenals de ui, gesnipperd worden. De pompoen kan nu bij de bouillon worden gevoegd. Tegelijkertijd kan je de ui en de venkel fruiten in een pan met een dikke bodem. Na een paar minuten kan je de gort hieraan toevoegen. Deze roerbak je mee met de ui en de venkel. Daarna kan er een beetje bouillon bij de gort worden gegoten.

Door het vuur iets zachter te zetten, kan de gort de bouillon opnemen. Wanneer de pompoen gaar is, kan deze worden afgegoten; zorg dat je de bouillon bewaart, want deze heb je nog nodig om stukje bij beetje aan de gort toe te voegen. Laat de gort ongeveer een half uur gaar worden, bereid de pompoen, Parmezaanse kaas en voeg deze daarna bij de gort. Uiteindelijk voeg je de kruiden toe en kan de risotto geserveerd worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *